dimecres, 23 de desembre del 2015

Aquest Nadal, com educar en el consum responsable?



Tenint uns criteris clars sobre el que s'ha de consumir dins l'àmbit familiar i saber dir que no al que no és adequat per als vostres fills, tenint en compte les edats, les característiques i les necessitats reals.

Evitant el consum mecànic, és a dir, aquell que els vostres fills fan, seguint les tendències que marquen els mitjans de comunicació o per imitació dels seus amics.

Evitant els excessos de regals i valorant el que es té.

Pensant en el conjunt de la família a l'hora de fer regals. Compartir els regals en família és una manera d'educar i d'afavorir els vincles afectius i comunicatius.

Observant com estan fets els productes (si respecten les condicions de treball, el medi ambient...). Només si tenim en compte aquests aspectes podrem tenir empreses responsables.

Dedicant un temps a orientar els fills perquè sàpiguen escollir els productes amb criteris responsables per tal de ser menys vulnerables als estímuls de la publicitat.

Fomentant els regals no materials, per exemple regalar objectes elaborats per un mateix o temps en família per fer activitats junts.

Evitant la cultura de la compra compulsiva que ens porta a acumular i llençar. Cal valorar l'objecte i tenir-ne cura per mantenir-lo en el temps.

Recordant que no tots els nens i joves tenen les mateixes possibilitats. El Nadal és una bona època per fer activitats solidàries, com dur regals a nens hospitalitzats o compartir un temps amb ells.

Sent un model de consumidor responsable per als vostres fills. Els nens i joves aprenen més amb les vostres accions que no pas amb les vostres paraules.

Font: Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada