divendres, 10 de juny del 2016

Els escolars de Cantàbria faran una setmana de vacances cada dos mesos de classe


La Conselleria d'Educació de Cantàbria té previst programar aquests dies activitats als centres per facilitar la conciliació als pares

elperiodico.cat

El calendari escolar de Cantàbria per al curs escolar vinent inclou una setmana de vacances cada dos mesos. Això no suposarà una reducció de la càrrega lectiva, que seguirà sent de 175 dies, segons va acordar dimarts la Mesa d'Educació d'aquesta comunitat, integrada per la conselleria i els sindicats.

El conseller càntabre d'Educació, Ramón Ruiz, ha precisat que el curs es repartirà en cinc períodes lectius -el més curt de 31 dies i el més llarg de 44-, amb l'objectiu que els actuals 'trimestres' no siguin "tan llargs". Ruiz ha explicat que l'única diferència respecte al calendari anterior són els dies de vacances que es fixaran al novembre, perquè la resta -Nadal, Carnaval i Setmana Santa- ja existien, i ha avançat que la conselleria té previst programar aquests dies activitats als centres per facilitar la conciliació als pares.

Segons inclou el calendari, els alumnes i professors càntabres tindran, a partir del 8 de setembre (data d'inici del curs), un primer període de 35 dies de classe, i després vindrà una setmana de vacances, concretament del 31 d'octubre al 4 de novembre.

El segon període lectiu serà de 33 dies, i després hi haurà dues setmanes sense classe, del 26 de desembre al 6 de gener (festiu), i el tercer període serà de 32 dies, amb una altra setmana a continuació de vacances, del 23 al 28 de febrer.

El quart període serà el de menys dies lectius, en concret 31, amb una altra setmana a continuació de vacances entre el 17 i el 21 d'abril, i l'últim i cinquè període lectiu serà el més llarg, de 44 dies, fins a finalitzar el curs el 23 de juny.

MENJADOR ESCOLAR A L'ESTIU

Després de la reunió de la Mesa d'Educació, Ruiz ha assegurat que els centres que fins ara obrien els mesos de juliol i agost, amb menjador escolar, seguiran oberts i que també s'hi sumaran les propostes que han plantejat alguns ajuntaments.

L'acord també recull la reducció de la jornada als professors d'ESO, amb l'objectiu que els docents tornin a les 18 hores lectives que tenien a la setmana el 2011, amb un màxim de 21 hores que es compensaran com a hores complementàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada